3TONENALEZLJIVI BLUES Z DUŠNIMI DODATKI

Miha Erič – lap steel kitara, vokal, ustna harmonika
Boris Sadar – bas
David Slatinek – bobni


Živimo v dobi premen, minevanja in fatalističnega občutja smrtnosti, a tudi v dobi kataklizme se temo preglašuje žarka svetloba optimizma, strastnosti in želje preglasiti Smrt s tistimi pravimi tremi toni. Ti so mastni, umazani, se ne opravičujejo in iščejo korektur po okusu sveta, temveč izžarevajo samoniklost, ponos in predvsem popolno kemijo uravnotežene skladnosti. Vihar v kozarcu vode. Orkan v srcu in iz misli prelita esenca glasbe, pisane z veliko začetnico. Kaj še človek potrebuje, da je lahko srečen?
Ne, za to še niso izumili farmacevtskega pripravka ali živobarvne tabletke!
Po kozmičnem načrtu sta se prepletli najprej poti vsestranskega talenta izjemnega oratorja, glasbenika, odrskega improvizatorja in nepogrešljivega iskrivega humorja Mihe Eriča, znanega predvsem kot gonilni člen, prepoznavni glas Prismojenih profesorjev bluesa, ter basističnega wunderkinda Borisa Sadarja, ki se je med drugim kalil v zasedbi Res Nullius, S.O.A.P, Stand By, Cestar Blues Banda. Kmalu se je postavil temelj za resnejše delo, v sestavi pa je manjkal pomemben člen – bobnar. Kaj kmalu da beseda besedo, v igro glasbenih asociacij pa se po igri naravne nuje vključi savinjski talentirani bobnar David Slatinek, akademsko šolani ritmik in pravi bobnarski kameleon (po uvodnem razvoju s punkovskim bandom Država v malem je svojo srečo našel v fuzijski mešanici fussiona, jazza, latina, pustil pečat na United Grooves in The Wanted Four, konstituiral Big Band VOX ter se dokazal kot session glasbenik v igri s številnimi predstavniki slovenske estrade). V celoto se je dodal manjkajoči košček in sanje so postale realnost. Slovenija pa je dobila bend, ki stavi na stabilno in vnetljivo energijo števila tri, ki so ga v preteklosti potrdili Jimi Hendrix Experience, Cream, Jon Spencer Blues Explosion in še kdo!
V letu 2020, ko je ves svet obstal ter se resetiral, zapiral za zidove in je optimizma primanjkovalo kot Sahari vode, je luč sveta ugledala glasba skupine treh karakternih, zrelih in sočnih glasbenikov. Ime 3TONE pooseblja bistvo – maso in težo časa, v katerem živimo, še bolj pa mastnega nabritega bluesa s prostimi radikali igrivosti in prostega toka glasbenih misli, ki si drznejo namensko prestopati meje dovoljenega in žanrsko začrtanega. Tu je občutje delte Mississipija. Zvok ustne harmonike, ki se fantastično dopolnjuje z ravno prav distorzirano lap steel kitaro in vokali, ki jih v možganski korteks vpreda Miha Erič. Mastni bas igrivega, navdihnjenega in kot švicarska ura natančnega basista Borisa Sadarja gradi temelj in dopušča obenem impulzivno, močno in naelektreno igro krasnih bobnov Davida Slatineka. Imen in asociacij vam ne bi polagal na ušesa, a je to, kar se dogaja, prefinjeno samoniklo, izvirno in, kot bi rekli Primorci, »glasba za vse solde«. Tu je funk, tu je rock, tu je country, dodaja se še neka lastna začimba, ki poraja avtorsko glasbo s svetlobno hitrostjo. Vidijo in ne samo slutijo se obrisi polnokrvnega, po mnenju tistih, ki so imeli čast to slišati, popolnoma definiranega albuma Influencer, ki ga bo sestavljalo ducat razgibanih, visokooktanskih skladb, ki bodo zlahka budile zavist pri zavisti polni podalpski glasbeni srenji. Pet inštrumentalov in sedem polnomastnih vokalnih. Recept je jasen – tri glave čutijo, znajo in vedo več kot le ena, poleg intelekta pa je v celoti čutiti obilo strasti, lakote po igri, odrskih nastopih, predvsem pa tisti kohezijski sili, ki se v pravih razmerah lahko zgodi le kot naravno stanje in ne kot sterilni laboratorijski eksperiment. Tu je znoj, tu je kri, tu je zrela izkušnja življenja in tu so trije fantastični dedci, lahko bi rekli fotri, ki vam bodo dali vetra, navili potenciometre na razbeljenih ojačevalcih in opnah do konca ter vas potešili s pravo, nehlinjeno dozo dušnega seksapila.
Zasedba v bližnji prihodnosti napoveduje izid singla in za jesen izid prvenca z ducatom svojih avtorskih skladb.… pridružite se in sledite jim na:
FB 3TONE
IG 3TONE
YT 3TONE
BOOKING/INFO:

info@3tone.band
+38640133718

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *